Ще Ви покажем 7 оръжейни чудеса от Втората световна война, които изпреварват времето си. Техният иновативен дизайн и възможности, стигат до там, да променят съвременния начин на водене на битка.  

Ето ги и тях..

 

1. Horton Ho 229

 

Пърият самолет с технология Стелт, напрактика невидим за радарите. Това чудо на инженерната мисъл развива скорост до 1000км/ч и лети на височина до 14000м. Изобретението не повлиява особено хода на войната, тъй като първият брой е създаден през 1944г., когато войната е към своят край. 

 

2. Верижна мина "Голиaт"

 

Малкият танк, представлява количка с дистанционно, но с една разлика - взирява всичко, което се докосне до него. Малката машина ускорява до 10км/ч и може да пренася до 100кг експлозиви. Най-голямата слабост на този шедьовър е свръзката между машинката и оператора, която се изразява в 600метров кабел. Всичко, което трябва да се направи за обезвреждане е да се прекъсне кабела - (не е било особено трудно си мислим...)

 

3. ФРИЦ Х

 

На 3-то място имаме дистанционно управляванa ракета, с обхват от 6000м, което я прави невъзможна мишена за повечето зенитни оръдия. Ракетата може да пробие до 70см броня. Фриц Х потапя италиански боен кораб през 1943 и изважда от строя 2 американски кораба за цяла година. 

 

4. Панзер VIII Маус

 

 

Огромната машина е майка( а и баща може би) на всички танкове. С тегло от само 188 тона, можем да преположим, че при по-ранно изобретяване , хода на Войната би бил в полза на Германия. Само 2 броя биват конструирани, като и двата биват заловени от Съветите. Основна слабост на машината е ниската скорост на предвижване.

 

5. Оръдието "Густав""Густав" е най-голямото оръдие строено някога с тегло от 1350 тона. Обвата на 7 тонните му снаряди е до 46км.

 

6. СТГ 44

 

Може би първия щурмов автомат в историята на оръжията. По негов образец е създаден по-късно и АК-47. Към СТГ 44 се включват и някои приспособления, сред които приставка за стрелба зад ъгли и визьор с възможност за инфрачервен изглед.

 

7. Messerschmitt Me 163 Komet

 

На 7-мо място представяме немският реактивен самолет Месершмит 163. В онези времена това е единственият по рода си самолет с възможност да развие скорост до 1130км/ч. Немците са заложили повече на скоростта отколкото на ефективността, което се доказва с факта, че самолета успява да свали само 9 мишени.